19 August 2013

About my diet + SG day one

Tarkoitukseni oli laittaa kuvia yli-ihanasta yllätyksestä jonka postimies minulle perjantaina toi, mutta läppärissä ei olekaan muistikorttipaikkaa ja lukija on hukuksissa ja noh, ilman kuvia se voisi olla melkoisen tylsä postaus. Muutenkin tuntuu että blogi täyttyy vain ostoshimoni tyydyttelyistä ja pakettien availusta, joten kiva kirjoittaa vähän jostain muusta ja asiapitoisestakin.


Miksi edes rupean millekään dieetille, vaikka BMI:ni huitelee rajusti alipainon puolella? Koska koin valaistumisen ja tajusin ruokailutottumusteni ja elämäntapojeni olevan ihan hanurista. Muistatteko ne monet suklaalevyt, jotka ostin Saksasta? Säilyivät peräti kaksi viikkoa. Muutenkin jos menin kauppaan etsimään välipalaa tai ruokaa, nappasin yleensä mukaan vain karkkia, leivoksia tai mitäs kivaa makeaa sitä nyt keksiikään. Jos tätä samaa rataa jatkan niin kuka tietää millainen minä kymmenen vuoden päästä olen. Kuntonikin on ihan retuperällä, joten elämänlaatu tuskin tulisi olemaan hehkeää.

Yksi syy muuten on, koska Tracon-asuni pikkuisen vilauttaa vatsaa, niin tottakai sitä voisi vähän timmintää...


Näyttääkö karmealta? Niin minustakin. Skinny Girl dieettihän on alunperin syömishäiriöisten suosima ja kehittelemä (en siis nyt lauo mitään absoluuttisia totuuksia, koitan vaan saada jotain täytetekstiä) ja sen ideana on yksinkertaisesti asettaa kalorirajat joka päivälle. Vatsaa saa täyttää vihanneksilla, hedelmillä ynnä muilla ja tottakai kalorittomilla tuotteilla. Vikan päivän kunniaksi vielä paastotaan, oi sitä riemua! Skinny Girlin paras puoli muuten on se, ettei mitään yksittäistä ruoka-ainetta ole varsinaisesti kielletty, joten voin aina silloin tällöin nautiskella suklaan parissa (kohtuudella toki).


Tässä on se versio, jota itse noudatan. Lukumäärät ovat paljon järkevämpiä ja ihan hyväksyttäviä mielestäni. Olen kalenteriin joka päivälle kirjannut ylös kunkin päivän maksimirajan, lisäksi kännykässäni on S-health (tjsp), johon kirjaan ylös syömiset kaikkia tuoreita hedelmiä ja vihanneksia lukuunottamatta. Koska koulussa ilmoittauduin virallisesti kasvissyöjäksi (mutta ilmoitin syöväni kanaa ja kalaa, miksi oi miksi u_u Ei enää kehtaa mennä korjaamaan) niin tottakai ruoat ovat kasviperäisiä. Tällähän logiikalla saisin syödä mitä napa vetää, eikö? Tämän takia päätin että vain tuoreet lasketaan ns. "nollatuotteiksi". Vaikka tämä onkin suht yleinen ja tunnettu dieettimuoto, päätin silti jalostaa siitä minulle itselleni sopivamman ja mieleisemmän.

Nyt olen päivän ajan noudattanut tätä, ja kuinka sujui? Vallan mainiosti! En vielä oikein tiedä kuinka jakaa kalorit ja paljonko missä on mitäkin, joten ekan päivän nirsoilin ehkä vähän turhankin paljon. Tässäpä tän päivän vammailut:

Aamupala:
-Pikakahvi (2kcal) jossa ~½dl maitoa (20 kcal)
-Banaani (0kcal)
-Pikalatte automaatista, ei hajuakaan paljonko tässä pitäisi olla kaloreita D:

Lounas (koulussa)
-Ohrapipanoita (140 kcal)
-Porkkanapihvi (130 kcal)
-Läjä salaattia (0 kcal)
-Vettä (0 kcal)

Random väliateria:
-Sitruunajäätee+Vichy-sotkua (45 kcal)
-Lämmin Kuppi tomaatti-vuohenjuustokeitto (80 kcal) [Ihan parasta ♥]

Päivällinen:
-Makaronia (110 kcal)
-Jotain ruskeaa soosia (~40 kcal)
-Läjä salaattia (0 kcal)

Iltapala:
-Banaani (0 kcal)
-Kaakao (190 kcal)

Huomasin kuinka paljon jäin vajaaksi tuosta 900 kalorin maalista, joten päätin sitten nautiskella kaakaon parissa :D Kuten huomaa niin kotoa ei löydy kuin banaaneita, joten veikkaan että viikon päästä tursuavat voimakkaasti korvista. Lisäksi kaupassa kului ihan tajuttomasti aikaa kun piti etsiä se kaikkein kalorittomin vaihtoehto, tulihan siinä vähän typeräkin olo. Tämä ei muuten jää vain syömisiin, lisäksi tavoitteeni on päivittäin kävellä väh. 10000 askelta ja muutenkin olla vähän nykyistä urheilullisempi. Lisäksi yksi tavoitteista on mennä arkisin ennen yhtätoista nukkumaan (alkaakin tulla jo vähän kiirus).

Nyt kun olen päivän verran kokeillut, niin osaan paremmin jatkossa mittailla aterioita ja tajuan, ettei ihan kaikesta tarvitse nipistää pois. En tule joka päivä siis postailemaan mitään aiheesta, luultavasti aina silloin tällöin tai viimeistään kun "haaste" loppuu ja kerron sitten että kuinkas siitä eteenpäin.



Tjaah no eipäs mulla muuta, paketteja tunkee luukusta jatkuvalla syötöllä, paitsi se mun takkini, josta jo sain korvaukset kun ei sitä näkynyt eikä kuulunut. Ylihuomenna pääsen leikittämään lapsia tutorillan yhteydessä ja huomenna lähden kylille baardeilemaan (eli siis Helsinkiin etsimään reppua). Traconiakin vähän stressaan ja jännään, olis se jo täällä! Loppukevennykseksi maailman upein taideteos sekä minua hämmentäneet Ievan Polkan käännökset (mistä lie nuo oikein revitty :D). Oh don't you just love Finnish?


3 comments:

  1. Ok. Nyt kilahti.

    Jos ruokavalio koostuu pääasiassa nopeista hiilareista syömistottumukset saattaa tosiaan kaivata remonttia. Mikään ei kuitenkaan KORJAANNU sillä, että alat vetää valmiiksi alipainoiseen kroppaas muonaa maksimissaankin reilusti alle päivittäisen energiatarpees. Pahimmillaan päädyt entistäkin huonompaan jamaan.

    Juttujes perusteella oot siinä määrin hoikassa kunnossa, että kiinteytys ja/tai näkyvien lihasten hankkiminen ei edellytä painonpudotusta. Vähän timmimpää vatsaa tavoitellessaan kannattaa vetää ko. ruumiinosaan monipuolinen ja täyttävä ateria ja sen jälkeen harjoittaa jotakin keskivartalon lihaksistoa aktivoivaa liikuntaa. Ei noudattaa jonkun vuosia sitten osteoporoosiin kupsahtaneen teinityttösen asettamia kalorirajoituksia.

    Sanot että Skinny Girlin paras puoli on se, ettei mitään ruoka-ainetta ole kielletty. Arvaa mitä, ei Terveellisissä Elämäntavoissakaan. Viimeksi mainitut omatessasi sun ei kuitenkaan tarvitse miettiä, mistä ateriasta nipistät sen jälkkäriksi pupelletun muffinsin kaloriat.
    Terveelliset Elämäntavat takaa myös sen, ettei sulla koskaan ole yhtä paska fiilis kuin Skinny Girlin vähäkalorisimpina päivinä. Ja saat Ihan Oikeita Lihaksia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pöö

      Olen monastikin syönyt päivässä vain suklaalevyn-pari ja sitten pelaillut pleikkarilla, mikä on kyllä vaatinut veronsa. Kädet (ja no kaikki muukin) on surkastuneet ja hengästyn jo jos pitää koulussa kävellä portaat ylos kerroksesta toiseen. Oon jutellut kouluterveydenhoitajankin kanssa asiasta ja hänen mielestään asiat oli myös aika retuperällä. Käski jättämään herkkuja pois ja korvaamaan niitä mieluummin hedelmillä tai vihanneksilla, tänäänkin söin välipalaksi vesimelonin (kokonaisen) ja kyllähän se oli astetta kannattavampi valinta karkkipussiin verrattuna. Liikuntakaan ei ole mitään hikijumppaa koska kunto ei yksinkertaisesti kestä, lähinnä sitä että kävelen lähikauppaan bussikyydin sijasta ja kouluun fillaroin sään niin salliessa. Tähtäisin siihen, että keväällä koululiikunnan koittaessa pystyisin juoksemaan vihdoin loppuun 1500 metriä (viimeksi pääsin noin 400m)

      Mun päivittäinen kaloritarve terkkarin mukaan on ~1600 kcal, ja jos syön vajaa 1000 kaloria ihan perusmättöä ja tungen päivän ruokalistan lisäksi täyteen kasviksia (joita ennen söin tuskin nimeksikään) niin ei siitä terveydenhoitajan mukaan haittaakaan olisi, päinvastoin. Nyt ensi lauantaina olen menossa kaverini tortillabileisiin (mikä sana) joissa siis nyyttäriperiaatteella toimitaan, ja koska porukassa on toinenkin ruokavammaaja jolle varataan aina terveellisempää vaihtoehtoa roskan rinnalle (esimerkiksi persikoita ja viinirypäleitä). Koska itse syön 24/7, niin omatunnollakin on parempi olo jos dataillessa vedän rasiallisen viinirypäleitä sen tavallisen Oreo-Milka levyn sijasta.

      Eli siis en tavoittele proana-sivustojen "thinspiration"- kroppaa, vaan ennemminkin peruskuntoa ja vähän värikkäämpää ruokavaliota. Terveydenhoitajalle juttu on OK ja suorastaan loistava entisiin tottumuksiini verrattuna. Kasvissyöjäkin olen ihan vain koulussa, ja tänäänkin olen syönyt jo kolme lämmintä ateriaa. Toivon että tämä vähän selvensi ja näin, toki saa kysyä lisääkin jos tarvetta kokee :>

      Delete
  2. Hyvältä vaikuttaa. :3
    Niinkun itsekin totesit, tuota Skinny Gilriä ei kannata noudattaa, se vaan tuhoaa kehoa ja saattaa ajaa syömishäiriökierteeseen, josta itsekin kärsin.

    ReplyDelete